Ini merupakan salah satu cadangan hidangan yang boleh disediakan di kelas prasekolah.
bahan-bahan:
1 cawan tepung kastard
6 cawan santan dari 1 biji kelapa
1 cawan gula
1 tin jagung dalam tin (cream style)
secubit garam
Cara-cara membuatnya:
1. Kisar kelapa parut dengan pengisar.
2. Ambil 6 cawan santan.
3. kisarkan jagung dalam tin supaya jagungnya menjadi lebih halus. Ini adalah penting agar puding itu cantik masa memotongnya.
4. Masukkan santan ke dalam periuk yang berisi tepung kastard.
5. Kacau tepung kastard dengan santan hingga sebati.
6. Masukkan gula.
7. Setelah sebati, kacau di atas dapur dengan api perlahan.
8. Apabila mendidih dan pekat, matikan api.
9. Masukkan ke dalam acuan.
bahan-bahan:
1 cawan tepung kastard
6 cawan santan dari 1 biji kelapa
1 cawan gula
1 tin jagung dalam tin (cream style)
secubit garam
Cara-cara membuatnya:
1. Kisar kelapa parut dengan pengisar.
2. Ambil 6 cawan santan.
3. kisarkan jagung dalam tin supaya jagungnya menjadi lebih halus. Ini adalah penting agar puding itu cantik masa memotongnya.
4. Masukkan santan ke dalam periuk yang berisi tepung kastard.
5. Kacau tepung kastard dengan santan hingga sebati.
6. Masukkan gula.
7. Setelah sebati, kacau di atas dapur dengan api perlahan.
8. Apabila mendidih dan pekat, matikan api.
9. Masukkan ke dalam acuan.